Minimalistische bungalow, Leek 2

Aan de westzijde van de wijk Oostindie is een nieuw gebied in ontwikkeling. 18 royale kavels grensend aan water en groen bieden de mogelijk om welstandsvrij te bouwen. Op een van de kavels centraal in het gebied realiseren we deze minimalistische bungalow .

De kavel van ruim 1.700 m2 grenst aan water aan de zuid- en oostzijde, terwijl de benadering vanuit het westen is gesitueerd. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van zowel de zuidelijke zijde van de tuin, als ook privacy creëren van de voor- naar de achtertuin toe, is de woning breed opgezet en gesitueerd in de noord-westelijke hoek van het bouwvlak.

 

De bungalow is minimalistisch vormgegeven, waarbij door schijven te knikken en in elkaar te schuiven er een ruimteschakeling is ontstaan. De entree wordt benadrukt door een imposante verhogende wand welke parallel aan de straat staat. Intern creëert deze verhoging een zonering tussen enerzijds de hoofdentree welke overgaat in de leefruimten, en anderzijds de vleugel met slaapvertrekken en dienenden ruimten.

Specificaties


Locatie
: Leek
Oppervlakte: 236 m2
Inhoud: 875 m3
Bouwmethode: Traditioneel
Status: In uitvoering, 2019